Οταν πατάμε συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα υπάρχει μεγάλη φθορά του δίσκου στο συμπλέκτη.Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται γρήγορα αλλαγή δίσκο-πλατό.Οταν αλλάζουμε δίσκο συμπλέκτη μαζί αντικαθίστανται το πλατό και το ρουλεμάν του πλατό.

Η συχνή χρήση όσο προσεκτικοί και αν είμαστε φθείρει το δίσκο του συμπλέκτη και είναι φυσιολογική φθορά.

προβλημα με συμπλεκτη

Ενδείξεις:

-Εαν δεν αλλαχτεί εγκαίρως θα φτάσει σε σημείο το οχημά μας να ανεβάζει στροφές χωρίς να μεταφέρεται  η κίνηση στους τροχούς.Συνεπώς δεν θα μπορούμε να ανεβούμε ανηφόρα ή θα νιώθουμε να ανεβάζει στροφές χωρίς να ανταποκρίνεται το αυτοκίνητο.

-Πατώντας συμπλέκτη ακούμε έναν περίεργο θόρυβο.Έχει φαγωθεί το ρουλεμάν το οποίο σπρώχνει τα χτένια για να απομονωθεί ο δίσκος να βάλουμε ταχύτητα.

-Το αυτοκίνητο μπορεί να μην πατινάρει αλλά πατώντας το συμπλέκτη μπορεί να ακούμε έναν περίεργο “κρακ” στο βύθισμα του πεταλιού.Ακούγεται μέσα από το καβούκι του σασμάν και είναι φαγωμένα τα χτένια με κίνδυνο να σπάσουν.Εαν το αμελήσουμε υπάρχει περίπτωση να φύγουν και να καρφωθούν στο σασμάν μας και να το σπάσουν,καταστρέφοντας το ολοκληρωτικά.Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστούμε και άλλο σασμάν.

 

Ενας δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος από το καταστημά μας θα ήταν αρκετός για να δούμε σε τι φάση βρίσκεται.

 

Για περίσσοτερες  πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί  μας

Tsoukalas Exhaust

Ελευθερίου Βενιζέλου 8 & Νιόβης 1

περ/κος υμηττού-έξοδος 13 από αττική οδό

Ηλιούπολη τ.κ.16343

τηλέφωνα : 210 8942155 / 6949736695

Share